BIOTEK●IDRÆT

Profilfag: Bioteknologi A & idræt B  

 

 Hvis du interesserer dig for træning, sundhed og din krop, så er studieretningen med bioteknologi og idræt noget for dig.

Du vil få viden om de grundlæggende biologiske og kemiske processer i kroppen og i naturen. Hvordan fungerer mennesket og andre levende organismer? Hvordan omsættes energi i celler og muskler? Du kommer til at arbejde med bioteknologien både som teori men også i praksis gennem eksperimenter i både laboratoriet og i naturen.

Bioteknologien understøttes på mange områder af idrætsfaget, hvor du vil kunne omsætte din biologiske og tekniske viden i praksis på din egen krop. 
I idræt skal du øve en spændende og bred vifte af sportsdiscipliner i idrætshallen og i det fri. Du vil samtidig blive klog på spændende teori om din kunnen og dine præstationer. Du vil blandt andet lære at sammensætte træningsprogrammer og teste din egen krop.

Det tætte samarbejde mellem bioteknologi og idræt vil du især opleve i tværfaglige projekter og forløb.

Bioteknologi og idræt giver dig et godt fagligt afsæt, hvis du vil læse en videregående uddannelse inden for sundhed, biologi eller sport. Studieretningen er også for dig, der går med ønsket om at blive fx idrætslæge, fysioterapeut, sygeplejerske, sportsudøver eller træner/coach.